Lunch & första andventsfika

2014-11-30 @ 14:27:00 Min vardag
Nu har vi precis fått i oss en god kycklingsallad till lunch och en god första adventsfika.
Salladen jag gjorde räckte till hela familjen så vi satt och åt nyss, blev väl gott antar jag :) Inget speciellt men en helt okej kycklingsallad liksom. Mamma plockade sen fram lite lussebullar och pepparkakor och pappa fixade glögg så nu sitter hela familjen med matkoma, haha! Vi tände så klart första ljuset idag också, synd att vi inte har nån snö bara :/ Får inte riktigt den rätta julkänslan.. Men det kommer väl snart hoppas jag! Nu ska jag fixa en till sats med proteinbars, ska göra den lite annorlunda än förra satsen tänkte jag. Båda recepten kommer upp under veckan! :) 

Homemade granola

2014-11-30 @ 13:11:00 Mattips & recept
 
Jag har gett er receptet på den här förut på min gamla blogg men tänkte att jag kan skriva ut det här med för er som inte följde mig förut. 
 
150°C.
 
5,5 dl havregrym
2 dl kokos 
1 dl grovhackade valnötter
1 dl grovhackade naturella cashewnötter
1 dl grovhackade mandlar
2 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor 
1 dl vatten 
2 dl kokosolja (flytande eller smält/värmd)
 
Jag hade ingen kokosolja hemma så jag tog två skedar honung istället, det är dock inget jag rekomenderar då det blev klumpigt och det var himla svårt att fördela jämt. Så använd kokosolja eller ev. prova smälta honungen i kastrul först. 
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Bred ut på en plåt som jag gjort ovan och häll sedan 1 dl vatten samt kokosolja/honung på nötterna och fröna. Blanda runt och ställ sedan in plåten i ugnen, i 150°C tills granolan är gyllenbrun och fin. Se till att röra om lite då och då, kanske var 10e minut ungefär. 

Morning!

2014-11-30 @ 11:39:00 Min vardag

Ett sent Godmorgon idag men bättre sent än aldrig!
Så, godmorgon fina ni! Hoppas ni hade en grym lördag och har haft en bra morgon. Jag hade en jättejobbig dag igår och därför fick bloggen stå tom. Dock avslutade jag min dag med en mysig biodejt tillsammans med den finaste killen på jorden! Vi såg den nya hungergames och ja, den var väl helt okej. Hungergames har aldrig vart nån favorit men dom är ju inte dåliga heller. Tycker den var värd att se i alla fall :) 
 
Idag sov jag ut till 9. jag tog mig upp strax efter jag vaknat och satte på mig en mysig outfit, åt en snabb frukost och sen satte jag på hög musik och så gjorde jag hemmagjord granola samt hemmagjorda, sockerfria snackbars. Ni ska få recepten på båda sen. Nu har jag precis städat köket och ska precis sätta igång och göra en god kycklingsallad till mig och mina två av tre syskon. Hoppas ni får en bra dag, puss!